FAQ

Hoe zit het met kennis van de Nederlandse taal van de Portugese medewerkers?

Meestal sturen wij een team van Portugese medewerkers waarvan 1 of meer in elk geval de Engelse taal beheersen. Alle vakmensen kunnen werk tekeningen e.d. prima lezen en indien echt nodig helpen wij zelf om een eventuele taalbarrière te slechten, maar dat is tot nu toe nooit nodig geweest.

 

Zorgen jullie voor huisvesting van de Portugezen vakmensen?

Ja, wij ontzorgen onze klanten en verzorgen dus onze medewerkers, niet alleen door ze te huisvesten, maar ook zorgen wij voor het transport naar en van Nederland, naar en van de Project locatie naar de tijdelijke huisvesting en uiteraard alles volgens de Nederlandse en Europese regels en wetgeving.

 

Wat zijn de prijzen?

Wij hebben geen vast tarief en prijzen per uur zijn afhankelijk van het aantal vakmensen die u nodig heeft, hun specifieke kennis en ervaring en uiteraard de duur van het Project. Op onze offerte staat e.e.a. duidelijk vermeld. Uurlonen in Portugal zijn veel lager dan die in Nederland, echter moeten wij ten allen tijden voldoen aan de Nederlands regels omtrent minimumlonen voor buitenlandse vakmensen en uiteraard zullen kosten van tijdelijke huisvesting, transport en dergelijke ook in de uurtarieven meegenomen worden.

Overigens doet u uiteindelijk rechtstreeks zaken met 1 of meer van onze Portugese zakenpartners. Deze Portugese firma’s zorgen samen met ons voor alle legale, fiscale en juridische vergunningen, afdrachten en alle andere bijkomend papierwerk en bureaucratie.

 

Hoe zit het met de betaling?

Afhankelijk van de duur en complexiteit van het Project kunt u de factuur normaal gesproken achteraf betalen, soms met een kleine aanbetaling in verband met vooraf te maken kosten. In sommige gevallen maken we, afhankelijk van de omvang en het type project, klantspecifieke afspraken.

Op onze offerte staat e.e.a. duidelijk vermeld. U betaalt altijd rechtstreeks aan 1 of meer van onze Portugese zakenpartners. Die sturen een factuur met verlegde BTW in verband met export vanuit Portugal gezien. Deze Portugese firma’s zorgen samen met ons voor alle legale, fiscale en juridische vergunningen, afdrachten en alle andere bijkomend papierwerk en bureaucratie.